HH Klubben - 3 år

Söndagen den 10/8 -03 år var det äntligen dags för "stor-träff" igen. Tyvärr fanns inga möjligheter till en sådan i fjol så det var verkligen roligt att få träffas igen. Och tänk att ca 45 människor + hundar åker en het sommardag många många mil för att träffas. En trogen vän är också Sofia med Himlahunden "Busa" som flyger ner! Det är Himla-gemenskap det! Olle och jag hade länge funderat på vad vi skulle göra om det regnade, men det behövde vi inte tänka på denna dag. Det var nästan så att man gick in för att få lite skugga. Vi samlades inne 11.00 med fika. Sedan hade Annika och Rickard gjort en mycket klurig tipsrunda som alla engagerade sina hjärnor hårt med......... Uppskattad var den i alla fall!

Denna dag hade vi celebert besök, nämligen Lena Nilsson, Sätras kennel. Det var meningen att Cockados Major "Tom" som är pappa till många Himlahundar skulle varit med MEN så löpte 4 tikar hemma och då var det kört. Synd! MEN vi kuppade fru Nilsson. Alla fick ställa upp i en stor ring och så var det 9 Tom-barn på plats. Helt oförberedd fick Lena nu gå in och peka ut "sina" nio Tom-barn. De 8 första gick på mindre än en minut, men sen var den sista kvar och där blev det fel, men direkt efter tog Lena in rätt hund. Hon sa att hon kände igen dom på deras härliga huvuden, välkroppade mm. Strongt jobbat Lena!

Därefter fick dom som ville visa vad deras hundar kunde för "konster". Flera stycken visade både det ena och andra tricket! Helt spontant pratade sedan Inger Timann, Smokescreén's kennel, lite om ledarskap, hur aktiviteter av nyligen nämnda slag kan stärka banden mellan människa-hund. Senare under dagen visade Lena för dom som var intresserade hur man ställer upp sin hund bäst, samt Inger gav lite träningstips. Tack till Er båda!!!

Malin Gunnarsson med Himlahunden Madicken, som många vet haft stora framgångar i Agility, fick visa en hel runda på Agility-banan. Det var helt tyst, Malin hon för sin hund på ett mjukt och härligt sätt, total samvaro hund-förare. Många många applåder! Sen fick alla prova på Agility. Jag och Olle tog varsin del av Agility-banan och så hjälpte vi till så mycket som behövdes. MEN nu kunde man också "bara" strosa omkring, titta och prata med varandra, göra precis som man ville. MEN Agilityn drar mycket och vi är imponerade att hundarna var så duktiga, eller rättare sagt att förarna har en sådan grundlydnad som krävs för agility. En stor eloge till Alla! Innan det var dax för lunch 14.00 fick alla ställa upp för fotografering. Se här!


Efter lunch var det så dags för dagens höjdpunkt: Cocker-racet. En och en hund springer en viss sträcka på tid. Bästa hund vinner Himlahundens Vandringspris. Vi kan "bara" konstatera att ALLA hundar sprang till sina förare, alltså vilka inkallningar! Här fick man stoja och visa godis hur mycket man ville. MEN vem var vinnaren? Det tror jag nämligen många redan ute på plan sett! För han tog för sig i steglängd enormt trots att han bara är drygt 1 år gammal. Men förra gångens vinnare Himlahunden Napoleon var inte dålig han heller, hade 2:a bästa tid totalt!

Vinnare av Himlahundens Vandringspris i Cocker-racet 2003:
HIMLAHUNDEN SNOBBEN med P Waldholm med familj.

STORT GRATTIS!!!!

 
 
Emmelie G med vår Axelina och Malin G med Lenas Axel!
 
När Olle och jag åkte från klubbstugan sa vi nästan i mun på varandra: "Nästa år måste vi skilja på tikar och hanar i "cocker-racet". Det har nu vunnits 3 ggr i rad av hanar. Och det säger ju sig egentligen själv, är man större tar man för sig av steglängden. SÅ tills nästa år kommer vi att införa ett Vandringspris för hanar och ett Vandringspris för tikar!

Men vi ses väl innan dess?!!

Fotografen Olle var aktiv mest hela tiden så det var "bara" när alla väntade på cocker-racet som bilderna nedan togs!