HH Klubben - 5 år

Så var det då dags igen för den årliga träffen! Tänk, 5 år har redan gått sen vi startade klubben! Som vanligt höll vi till på Karlshamns BK vilket vi är glada för, fin plan och fin stuga. Söndagen den 28/8 -05 samlades denna skara för en dag tillsammans!


Många passade tyvärr på att ta kort samtidigt!

Som vanligt började vi dagen inne med fralla och kaffe! Därefter hade Emmelie Gunnarsson gjort en tipsrunda. Precis när hon och Olle satte upp den kom det en skur ovanifrån på ca 5 min. Men det var allt som kom på hela dagen. Perfekt lagom hundväder vilket vi är så tacksamma för! Nåväl, det var inga lätta frågor Emmelie hade gjort och det funderades både här och där. Vad säger Ni om utslagsfrågan: "Vad väger våre käre uppfödare"? Det svaret tänker jag inte avslöja här!!!!

Emmelie delar ut priser, vinnare blev Andreas och hans syster! Bra gjort!

Sedan bröt vi faktiskt traditionen med att ha cocker-racet, och inte spara det till sist som vi annars gjort! Men resultatet fick ingen veta förrän vid avslutningen på dagen! En del var lite nervösa kan jag säga.........

Efter att vi intaget den medhavda matsäcken hade Peter Waldholm gjort en bana som var så här: hopp - genom tunneln (hunden alltså) - både hund och förare under ett hopphinder - ligg vid utmärkt plats - hopp - ställande vid kon - hopp - transsportsträcka att springa på bort till en kon - sätta hunden där och gå ca 20 m därifrån och göra en inkallning! Dä Ni! Den var mycket uppskattad och lockade fram många skratt! Nedan följer lite bilder hur det kunde se ut!

Peter visade först med sin H Snobben hur det skulle gå till!

 
  
 
   Emmelie här med vår Maja!
 
 
 
 

Stilarna var olika, men hej å hå vad kul detta var!

Jag måste säga att jag är djupt imponerad! Vilken lydnad alla har på sina Himlahundar! Och Peter hade gjort denna banan till en tävling så det var tiden som räknades och snabbast var:

Andreas (igen) med H Valle. GRATTIS!

 
Hundarna började bli lite trötta men då körde Olle igång med lydnadsträning i grupp. Alla ekipagen fick stå i en ring och så fick ett och ett ekipage gå med hunden fot slalom mellan de andra. Det gick bra! Sen gjordes det inkallning med rätt snävt mellan hundarna men alla var så duktiga så. Och till sist skulle hunden sitta kvar medan man gick en bit fram och la ner godis i gräset, gå tillbaka till hunden och sen på kommandot "varsågod" fick hunden gå fram och ta godiset. Jag är djupt imponerad för jag stod och tittade på!
 
 
Göta har fin kontakt med sin "Tubbe"!

H "Oliver" sitter spänt och väntar på att bli inkallad!

Nu var vi alla trötta så vi avslutade vår dag inne med kaffe och jättegod kaka som Göta L hade bakat! Hundarna låg utslagna så vi fick fika i lugn och ro!

OCH sen var det ju prisutdelning på cocker-racet. För att göra det oliiiidligt spännande valde jag tikarnas VP först.

 
Det vanns år 2005 av Himlahunden Marion med sin matte Irene Johnsson!

Och nu var frågan om Peter Waldholm med H Snobben skulle ta hem hanarnas VP för 3:e året i rad, för då skulle han få behålla det enl statuterna och VISST gjorde han det! (nu sover Peter gott igen...)

STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!

 
Allting har sitt slut, även denna Himlahundsdag. TACK till Er alla som kom! Himla mycket TACK till Ni som ställde upp och hjälpte till med olika saker, utan Er hade vi inte fixat allt!

Hoppas vi ses på nästa Himlahunds-träff 2006!