HH Klubben - 6 år

Första gången inte alla får plats på ett kort, man får "scrolla"!

Himlahunds-träffen som vi brukar ha i augusti månad blev i år framflyttad till söndagen den 1/10 -06, av olika anledningar. Men vilken dag! Solen sken från en klarblå himmel hela dagen trots regn dagen innan och dagen efter, så trots att det var oktober månad kändes det som en sommardag!

Från Nyköping i norr, från Göteborg i väster och från Färjestaden i öster och så vi här nere i söder välkomnade vi 37 människor och 26 hundar!

Allt måste ju vara som vanligt så vi började dagen med kaffe och fralla. Vi berättade vad som hänt sedan sist och välkomnade särskilt våra "nya" valpköpare, roligt att Ni kom! Enl traditionen blev det sedan en tipsrunda som de flesta tyckte var för svår men inte omöjlig visade det sig. H Josefin med matte/husse Lena och Christer Svalin vann den, Grattis!


Sen var Olle i lektagen och delade upp alla i 2 lag. Man skulle göra en viss bana med hund, vilket innebar: hoppa över hinder - krypa under hinder - spika i en lång spik - kasta golfbollar i spannar! Här förbereder sig lagen!

 
LAG 1 OCH LAG 2
Det som visade sig vara riktigt svårt var att slå i spiken, alla klagade att Olle använt fel trä men med idoga hejarop så fick alla dit spikarna, med mer eller mindre arbete!
 
 
Foto: Christer Svalin.

Assar hade rätt spik-teknik och det gick bra och Bella var inte orolig!

Här jobbar Barbro för fullt medan Charlie tycker det är bäst att titta på ett annat håll!

Lag 1 vann äran men alla kämpade väl! Efter den uppmjukningen fick alla prova på agility, något som alltid är uppskattat. Valparna som nu är 1/2 år sprang genom lilla tunneln och provade slalom bl a. Sen byggdes en hel bana där flera visade hur duktiga deras hundar är. Kan inte låta bli nämna att när hindren var på small-höjd körde Olle med vår "Maja" ett varv, vår älskade tappra gamla hund som älskar agility!

Våra hundtjejer Emma och Johanna hade filmat från en Agility-cup tävling i somras och i skolan arbetat fram en film som dom nu visade. Den hette "Sanningen om Kennel Himlahunden".Vad duktiga Ni är tjejer som gjort olika avsnitt och lagt till musik! TACK! (tyvärr missade vi ta bild på dessa två tjejer som hjälper oss med så mycket!

 
Efter dessa aktiviteter smakade det gott med den medhavda matsäcken. Tänk att man kunde sitta ute och äta 1/10, helt underbart!

Fotografering var det lite senare på dagen. Här från vänster ser Ni: Mamma "Axelina". Längst till höger sitter pappa "Oliwer" och mellan dom från vänster: H "Charlie", H "Ella" och H "Buffy" tillsammans med sina mattar!

 
Två andra tikar hade en speciell "träff" nämligen vår "Flingan" och fam. Svalins "Märta". Dessa båda tikar kommer från Panhur´s kennel och dom har samma mamma "Thelma"!
 
Och så var det då dax för det allra största: COCKER-RACET! Gissa om det är någon som inte tar detta på största allvar! Och som vanligt var alla medel tillåtna. Här kom det fram godsaker ska Ni veta, pipleksaker, fotboll m m. Förra året vann fam Waldholms H "Snobben" vandringspriset för hanarna för tredje gången i rad och fick således behålla det. I år har vi skänkt ett nytt med samma statuter som det förra! Nytt för i år var att vi inte bara hade en pokal för bästa valp utan även en för bästa veteran (hundar över 7 år), de tävlade i det vanliga racet och vi tog sedan ut bästa tiden på de 6 veteraner som var med. Nu är det dags att presentera årets vinnare:
Himlahundens VP för tikar vanns av H "Josefin" med ägare Lena och Christer Svalin. GRATTIS!
 
För fjärde året i rad vann H "Snobben" med ägare fam Waldholm Himlahundens VP för hanar!
Det är bara att bocka och buga!
 
Valpracet vanns av H "Ella" här med sin matte Julia, Grattis till hela fam Mauritzon!
 
Och Veteran-priset vann H "Mr Bean",(8,5 år) här med en stolt husse Mats. Grattis fam Gunnarsson!
 
När man har trevligt går tiden fort och så var det avslutning inne med prisutdelning och kaffe och kaka som Irene bakat, Tack!

En trevlig dag gick mot sitt slut. TACK till Er ALLA som kom och gjorde så att dagen blev en trevlig sådan. Om vi människor var lite trötta så var det inget mot vad hundarna var. Även dagen efter!!!

Ha det bra alla och så hoppas jag att vi ses nästa år, 2007!