HH Klubben - 7 år

Himlahunds-familjen samlad igen!

9 sept var det dags för "årliga träffen"! När jag skickade ut inbjudan ville jag ha förslag på vad vi skulle göra. Och det blev gensvar direkt: hinderbana - agility - utställningsträning - pälsvård. TACK för förslag och synpunkter. Men naturligtvis började vi inne på de "vanliga frallorna" o kaffe. Sen bröt vi inte heller traditionen utan det var tipspromenad som gällde. "Ellas" matte Julia hade satt ihop frågor och som utslagsfråga hade dom tagit en "tunn lina" från sin gräsklippare och stoppat i en burk och så fick man gissa hur lång den linan var! Smart! Tack Julia för alla frågorna och Stort GRATTIS till Irene med Marion som vann!

Sen delade vi på oss. För Agilityn stod "Snobbens" husse Peter och "Valles" husse Andreas för. Våra egna hundtjejer Emma och Johanna var också och hjälpte till. Här fick man tips, och de som aldrig gjort det förut fick prova. Valparna 3,5 månader fick springa i tunnlar och balansera m m. Agility är något som alltid varit med, man tröttnar aldrig på denna sport, varken hund eller människa.

Under tiden hade jag o Olle först lite prat inne om utställning. Sen var det dags att prova, inte så lätt att få benen på rätta stället samtidigt som huvud och svans ska hållas (på hunden alltså), men alla kämpade väl. Sen var det dags att springa i utställningskoppel och var det någon som trodde att utställning är lätt, så var det vissa problem med att få upp nosen från backen, samtidigt hålla kopplet i vänster handen. Julia visade med "Ella" hur man springer och hon har övat och visade Ella galant! Tack Julia för hjälpen!

Vädret? Jo, tack som vanligt, åska och regn kvällen före och ösregn dagen efter men inte en droppe på vår dag, även om det inte var jättevarmt

!Sen kom vi då till en hinderbana som våra hundtjejer Emma o Johanna hade gjort. Tillsammans med sin hund skulle man hoppa över ett hinder, nästa hinder skulle hunden under och förare över, sen skulle man försöka få i alla 5 tomma läskburkarna i en spann (blåste en hel del), därefter slalom och sen var det till att hoppa säck, sen kom det roliga (tyckte vi som slapp): Man skulle hålla i skaftet på en skurtrasa och snurra 5 varv med huvudet nedböjt i backen samt hunden med. Sen när man var helt yr en långsträcka att springa fram till första hindret och sätta hunden där, då var det start för nästa. Detta var en lagtävling. Fotografen (husse i detta i huset) tyckte ett moment var jättekul därför kommer det en hel del bilder vid samma moment, men här är dom:


 

Valpen "Zeke" är inte ett dugg rädd fast matte hoppar säck!
"Elton" springer varv efter varv medan matte Ultrika snurrar på!

  
 
Valle" sitter snällt kvar och undrar vad husse Andreas har för sig!
Madicken springer i samma fart som sin matte Malin, så hon syns knappt! (Madicken alltså)!
 
 
Vår hundtjej Emma visar Barbro vägen, men var är Charlie???
Lägg av nu husse Göran, jag är ingen häst som ska longeras säger Vilja!
 
 
Åh nej, ska ha nu börja leta svamp undrar "Snobben"
Förstår Du inte matte att Du måste öka farten säger "Marion"!
 
Vi glömde ju sedan att berätta vilket lag som vann men det gjorde LAG 2! Grattis!

Efter ett sådant här kraftprov var det dags för mat. Både vuxna, barn och hundar behövde vila för alla visste ju vad som komma skulle, nämligen dagens höjdpunkt COCKER-RACET!

Vi började med tikarna och våra egna Myzan, Rosetta och Axelina sprang också, fast utom tävlan! Vår ena hundtjej Johanna höll samtliga hundar (en och en alltså) innan dom släpptes för att springa fort, det gjorde Du bra Johanna, tack! Och tack till de fantastiska tidtagarna, det var ju givetvis Ö-länningarna Annelie o Inger! Efter tikarna var det hanarna och efter det så minskade vi sträckan och så fick de 4 valparna kuta för kung och fosterland. Dom såg så roliga ut när dom sprang. Och ALLA hundar sprang till sina ägare, alltså behöver vi inte träna inkallning! Vem som vann? Här kommer de:

 
Snabbaste tik var Himlahunden "Ella", här med matte Julia. GRATTIS!
 
Snabbaste hane var Himlahunden Snobben med husse Peter!
Hur många gånger dom vunnit? Har slutat räkna.......GRATTIS!

MEN Ella ovan slog Snobben i tid, dä Ni!!!!

 
Snabbast av dom 4 valparna var Himlahunden "Elton",
här med sin matte och husse! GRATTIS!
 
Snabbaste veteran var Himlahunden "Madicken", här med matte Malin! GRATTTIS!

Tiden gick så himla fort detta året så ämnet pälsvård blev lidande, hann inte mycket på detta ämne tyvärr! Men vi avslutade som vanligt inne och vår hundtjej Johanna hade bakat goda kanelbullar, Tack för dom! Prisutdelning för tipspromenad och för cocker-race!

Ja, allting har sitt slut, så ock denna dag och en del hade rejält långt att köra hem. Ni från Trollhättan, starkt gjort!!! Vi är så glada över att Ni ALLA kom och gjorde ännu en träff rolig. Vill också passa på att tacka våra hundtjejer Johanna o Emma för hjälpen!

Ta hand om Er och alla hundar så syns vi nästa år!