HH Klubben - 8 år

 

En sak om 2008 års kennelträff är vi alla överens om: "Vi hade i alla fall inte tur med vädret!" Tappra som Ni är så kommer Ni i alla fall och gör det bästa av dagen! 45 människor och 26 hundar totalt!

 

Redan dagarna innan varnade dom för vädret som var regn och blåst och för en gångs skull hade dom rätt. Halv storm och ösregn hela dagen. Detta gjorde att vi fick planera om programmet. Sara Ahlér med sin mamma Jennie som hjälp hade vi bjudit in och Sara fick börja dagen med att visa "trix" med sin röda cocker Flisan

 
 

Oj, vad mycket man kan aktivera sin hund med inne om man bara har lite fantasi. Det var olika spel där hundarna med nosen eller tassen skulle flytta brickor så dom fick sitt godis. Man skulle stå med antingen framtassarna eller baktassarna på ett lock.

  
Saras Flisan kunde få in alla 4 tassarna i en liten låda! Och så visade Sara hur man kunde öva kontaktfält inne med hjälp av en bräda som gungade lite lite.
 
Vår Lovis lyckades med att få framtassarna på rätt ställe!

Men så kom då dagens bästa: En sköldpadda med luftkudde inne i sig.

 
Här tränar man då hundens balans!

Saras Flisan kunde både sitta, stå och ligga på den utan problem. När vi fick prova fick vi belöna så fort hunden rörde den med nos eller tass. De allra flesta klarade av den med lite hjälp som "köttbulle-godis"

 
Snobben var lite tveksam i början men det gick bättre och bättre, dock var sköldpaddan lite liten till honom.
Denna luftkudde och fodral finns att köpa på Ikea så efter denna helgen kommer försäljningen att öka, var så säker...........
 
Axelina tyckte den var jätterolig och önskar sig nu en sådan i julklapp.......

Tipspromenaden i all ära men den fick skickas runt inomhus och lösas där, det var vi alla överens om p g a vädret! Tittar man tillbaka genom åren så kan man lätt se att Irene o Göran med Marion o Vilja samt Lena o Christer med Elza och Josefin har en klar tendens till att ha de flesta rätt, så och i år! Grattis till Er!

Sara pratade sedan en stund om rally-lydnad. Det var nytt för många, så och för mig. Det gick ut på att gå en bana där det stod skyltar. På dessa stod det vad man skulle göra med hunden. Detta skulle vi sedan praktisera ute efter lunchen!

Dock passade vi på att ta lite foto inomhus på valparna som kommit denna dag!

 
Från vänster kennelnamnen: Sturkas, Frosty, Undis, Ronja, Mattis och Lovis.
 
Axelinas "barn" från första kullen:
Fanny, Ella, Buffy och Charlie.

Tyvärr hann Sassa åka innan dessa förevigades, då de var 5 i kullen.

 
I hennes andra kull var det två som var med:
Elza och Elton med mamma Axelina på golvet!

Fel klädval eller fel färg på hunden????

 
Efter lunch var det då dags för COCKER-RACET! Först startade vi med tikarna, därefter hanarna och sedan kortade vi ner sträckan så valparna inte skulle springa så långt. Än en gång kom ALLA hundarna till sina ägare när dom sprang, vilken lydnad Ni har......! Resultat: Ja, vi börjar då med damerna först:
H Ella var snabbaste tik, här med matte Julia.
Inte nog med vinst i år, även förra året vann dom. Har man vunnit 3 år i rad stannar det stora VP hos en, bara ett år kvar Julia!!

GRATTIS!

 
Snabbaste hane var som vanligt H Snobben och han tillsammans med husse Peter tar hem den stora bucklan för gott då han vunnit 3 år i rad. Denna bedrift har han lyckats med en gång dessförinnan också!!
Det är bara att buga och GRATULERA!
 
Valparna sprang så fort benen bar och här var H Mattis snabbast!
STORT GRATTIS!
 
Snabbaste veteran för andra året i följd var H Madicken 10,5 år.
Av 9 tikar hade hon dessutom den andra bästa tiden. Still going strong!

GRATTIS matte Malin!

 
När sedan detta prestige-fyllda race var över tog Sara över för att köra Rally-lydnad. Då vi själva fixade em-kaffe och fika såg vi inte mycket. Men alla kämpade tappert och kom sedan in ganska blöta, men också kalla. Dock blev jag väldigt förvånad och glad över att nästan alla hade riktiga varma täcken som var regn-avstötande på sina hundar. Mycket förnuftigt!

Efter kaffet hade vi prisutdelning på tipspromenaden och cocker-racet och så var åter en träff till ända. Särskilt Tack till Sara o Jennie som gav oss nya ideér och tips samt hjälpte oss hela dagen! Tusen TACK för att alla höll humöret uppe och inte lät vädret förstöra vår dag. Under alla 8 år som vi haft träffen har det bara regnat lite en förmiddag så vi ska inte klaga. Nästa år skiner solen.

Ta väl hand om Er och Era hundar så syns vi då!